Sve veze, meni
Vaša korpa
Sve veze, meniVaša korpa
Nove ispovesti ubice ekonomija - Džon Perkins

Džon Perkins Džon Perkins

Nove ispovesti ubice ekonomija - Džon Perkins

 

New Age New Age

Prevod: Mirjana Kefer

ISBN: 9788680792040

Format: 16 x 23 cm

Broj strana: 320

Povez: Broširan

Izdavač: Babun Babun

Godina izdanja: 2017.

Šifra proizvoda: 306

 

 

Popust 20%

Cena sa PDV-om:

1056 din.  9.87 €  11.73 $

1320 din.  12.34 €  14.67 $

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

 

ŠOKANTNI BESTSELER: Izvorna verzija knjige koja će vas zapanjiti svojim šokantnim otkrićima provela je sedamdeset tri nedelje na listi bestselera Njujork tajmsa, prodata je u više od milion i dvesta pedeset hiljada primeraka i prevedena je na trideset dva jezika.

NOVA OTKRIĆA: Prošireno izdanje Perkinsovog bestselera sadrži još petnaest eksplozivnih poglavlja i donosi novu priču o ekonomskim ubicama (EHM), priču od koje će vam se zalediti krv u žilama. U odnosu na prvo izdanje, objavljeno 2004. godine, više od četrdeset procenata knjige je novo, uključujući i poglavlja koja otkivaju današnje EHM sisteme, iznose detaljnu hronologiju I ndokumentuju aktivnosti ekonomskih ubica.
Džon Perkins, koji je nekada bio jedan od njih, iznosi nove pojedinosti o tome kako su on i drugi obmanjivali zemlje širom sveta za trilione dolara. Potom otkriva kako se smrtonosni EHM rak u čijem stvaranju je i sam učestvovao proširio znatno više i dublje, kako u SAD tako i u ostatku sveta, i postao dominantni system u poslovanju, vladama i društvima danas. Na kraju nam pruža insajderski pogled na to šta svako od nas može uraditi da bi se to promenilo.

Ekonomske ubice su udarna snage korporatokratije, kako je Perkins naziva, rasprostranjene mreže korporacija, banaka, vlada i bogatih moćnika povezanih sa njima. Ako EHM sistemi nenasilnom prinudom ne uspeju da održe korumpirani status kvo, na scenu stupaju šakali ubice. Srž ove knjige je sasvim novi deo, preko sto stranica dug, koji otkriva kako su sve ekonomske ubice i šakali korišćeni kao oruđe: lažne ekonomije, lažna objašnjenja, pretnje, mito, iznuda, dugovanje, prevara, državni udari, ubistva i razuzdana vojna moć danas se širom sveta koriste eksponencijalno više nego što je to Perkins razotkrio pre više od jedne decenije.

U materijalu novog dela knjige pominju se zemlje poput Sejšela, Hondurasa, Ekvadora i Libije, sve do Turske, zapadne Evrope, Vijetnama i Kine, a najneočekivaniji i najzlokobniji razvoj dešavanja izgleda je u Sjedinjenim Američkim Državama, gde nove ekonomske ubice – bankari, lobisti, korporativni rukovodioci i ostali – „obmanjuju vlade i javnost kako bi se pokorili politici koja bogate čini još bogatijim, a siromašne još siromašnijim“.
Ma koliko priča bila mračna, njen autor, preobraćeni nekadašnji ekonomski ubica, takođe nam daje i nadu. Perkins daje detaljan popis konkretnih radnji koje svako od nas može da preduzme kako bismo transformisali ono što on naziva neuspelom smrtonosnom ekonomijom u ekonomiju života, koja svima na svetu obezbeđuje održivo izobilje.

 

Preporučujemo

Preporučujemo

 

Enciklopedija kristala - Džudi Hol

Enciklopedija kristala - Džudi Hol, Džudi Hol

Enciklopedija kristala - Džudi Hol

Novi pogled na život - Ron Habard

Novi pogled na život - Ron Habard, Ron Habard

Novi pogled na život - Ron Habard

Novac i zakon privlačenja - Ester i Džeri Hiks

Novac i zakon privlačenja - Ester i Džeri Hiks, Ester i Džeri Hiks

Novac i zakon privlačenja - Ester i Džeri Hiks
 

 

Brze veze

 

FacebookInstagramTwiter
 

© 2020. Babun. Sva prava zadržana.

Preuzimanje proizvoda na adresi dr Milivoja Petrovića 5, Beograd-Rakovica
Radno vreme od 9 i 30 do 16 i 30 sati
Kontakt: +381 011/ 35 10 669; 065 / 319 39 13
shop@novo-doba.net
www.babun.net

PIB: 100048004, MB: 17338056, Šifra delatnosti: 4761